Workshop smeden

Een stoere dag met de mannen of vrouwen in de familie? Vrijgezellenfeest m/v? Of een origineel uitje met het team van het werk? Doe een workshop smeden bij Smederij Toevank, da’s weer eens wat anders dan mountainbiken of een kip roosteren in het bos. Iedereen is welkom en behalve het ijzer smeed je ook een band.

Of wil je zelf wel eens smeden, maar krijg je je vrienden/vriendinnen niet mee? Schrijf je dan in op individuele basis. Bij voldoende deelname is er elke maand een workshop, dus je hoeft nooit lang te wachten.

Ervaar zelf hoe heet het vuur is en hoe hard je moet slaan – of juist niet. Je kunt meer dan je denkt en het is leuk om iets maken dat er daarvoor niet was. Elke deelnemer gaat gegarandeerd met een fraai werkstuk naar huis.

Je smeedt natuurlijk onder begeleiding; je kunt niet plompverloren beginnen. Toch sta je versteld hoeveel je leert tijdens zo’n workshop. Er zijn wel een paar voorwaarden voor wat betreft de veiligheid, tenslotte ‘speel’ je met vuur. Dus geen brandbare kleding en dichte, stevige schoenen. Smederij Toevank zorgt voor alle veiligheidsmiddelen, zoals leren schorten en handschoenen, brillen en oordoppen.

  • Een workshop duurt zo’n 2 tot 2,5 uur en kost € 65 incl. btw per persoon.
  • De tijden zijn op zaterdag van 09:30 – 12:00 of van 13:30 – 16:00.
  • De groepsgrootte is bij voorkeur 8 personen. Dan krijgt iedereen voldoende aandacht en is er genoeg ruimte bij de aambeelden (twee personen per aambeeld).
  • Neem bij andere aantallen of tijden even contact op voor overleg.

In principe wordt elke eerste zaterdag van de maand een workshop voor individuele deelnemers georganiseerd. Meld je aan via dit contactformulier en je ontvangt de week voorafgaand bericht of er voldoende deelnemers zijn om de workshop door te laten gaan of dat we het geheel een maandje opschuiven.

Let wel: Afzeggingen voor een workshop dienen minimaal drie dagen voorafgaand aan de geboekte zaterdag te worden doorgegeven. Het kost namelijk nogal wat voorbereiding van mij om de smederij hiervoor in te richten en als ik dit voor niets heb gedaan, ben ik genoodzaakt de helft van het verschuldigde bedrag door te berekenen.